..... Inici | Ràdio | Recerca

Màster de gènere, feminismes i interseccionalitat en la cooperació internacional

by 21:58 0 comentaris

 

Feminista i crítica, aquest Màster continua sent una oferta d'estudis pionera en el format  totalment virtual  i amb un programa i professorat que facilita una crítica feminista a la cooperació internacional.

Es desenvoluparan els continguts teòrics els anys acadèmics 2024/2025 i 2025/2026. 
Al segon any a més es realitzarà el treball fi de màster per reflexionar la teoria a partir de la pràctica.
La  mirada feminista és indispensable en el disseny, execució i avaluació de projectes, estratègies, polítiques i fins i tot investigacions lligades a les agendes de desenvolupament;  per això, l'objectiu principal del Màster és formar en perspectiva de gènere i feminismes persones involucrades en la cooperació internacional al desenvolupament, prestant especial atenció a la integració de plantejaments i debats de les teories feministes a les seves pràctiques, agendes, estructures i creences.

Els objectius del  Màster 'Gènere, Feminismes i Interseccionalitat a la Cooperació Internacional'  són:

  • Ser capaç d'identificar i analitzar des d'una perspectiva feminista les variables que defineixen una situació complexa per a l'elaboració de solucions amb una orientació interseccional en l'àmbit de la cooperació internacional.
  • Aplicar coneixements, conceptes i principis relatius a una visió feminista, anticapitalista i antiracista en la intervenció amb problemes socials i col·lectius en situació de vulnerabilitat.
  • Liderar i gestionar des d'una perspectiva feminista els processos de canvi necessaris per desenvolupar accions amb èxit dins l'àmbit de la cooperació internacional.
  • Ser capaç d'identificar, des d'una perspectiva feminista, les necessitats i prioritzar les accions que cal implementar amb col·lectius i persones en situació de vulnerabilitat.
  • Gestionar accions i iniciatives de canvi en l'anàlisi de problemes a l'àmbit de la cooperació internacional des d'organismes públics i privats.
  • Saber aplicar i interpretar els resultats de l‟aplicació de tècniques d‟anàlisi per aplicar-los a projectes de diferents contextos i situacions socials, polítiques i econòmiques.

Llatins

Developer