..... Inici | Ràdio | Recerca

El CIEMEN presenta un estudi sobre el dret de vot de les persones estrangeres extracomunitàries a la UE

by 15:17 0 comentaris

 





Amb l’objectiu de contribuir al debat sobre com millorar la participació política de les persones estrangeres, el CIEMEN ha encarregat l’elaboració de l’estudi La participació política de les persones estrangeres a la Unió Europea als professors David Moya Malapeira i Gemma Pinyol-Jiménez.


L’acte de presentació de l’estudi es fa aquest divendres 19 de juliol, a les 12 del migdia, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (rambla de Catalunya, 10, Barcelona).

L’informe parteix d’un breu resum històric sobre participació política i dret a vot, abans d’entrar en la part més extensa del text: una presentació sintètica sobre les diferents realitats d’aquesta participació política i del dret de sufragi a la Unió Europea en general, i a Espanya en particular, de les persones estrangeres no comunitàries. El document es tanca amb un capítol conclusiu que, després de citar arguments contraris i favorables a l’extensió del dret de vot a les persones estrangeres, fa una sèrie de propostes per al debat.

L’estudi ha estat elaborat per Gemma Pinyol-Jiménez, directora de polítiques migratòries i diversitat a Instrategies i investigadora associada del GRITIM-UPF, i David Moya Malapeira, professor agregat de Dret Constitucional de la UB. L’elaboració de l’informe forma part d’un projecte del CIEMEN, finançat pel Departament d’Igualtat i Feminismes, sobre la participació política de les persones estrangeres a Catalunya, iniciat el 2023.


OBS

Developer