..... Inici | Ràdio | Recerca

Festival #AccióMigrant 2024- Cultura popular: de qui? | 21 de juny

by 19:00 0 comentaris
                                      

En el marc del Festival #AccióMigrant 2023, es va fer una crida oberta a una trobada i una sessió de treball amb l’objectiu de compartir sabers i estratègies per al trencament de barreres a l'exercici de drets culturals per a iniciatives comunitàries, projectes artístics i culturals, impulsats i protagonitzats per professionals, artistes i col·lectius de persones migrades i racialitzades de la ciutat. El resultat de la jornada van ser 12 propostes urgents dirigides a les institucions i empreses de l’àmbit cultural que funcionen com a possible full de ruta i de treball en aquest àmbit.


Aquest any, el Festival #AccióMigrant 2024 es proposa continuar debatent i proposar mesures concretes per poder donar contingut i sortida als punts (2) Respectar i donar suport a les diferents expressions culturals i religioses no institucionals, i (4) Trencar amb les classificacions jeràrquiques i les iniquitats en les dotacions de recursos vinculades a “cultura”, “cultura popular” i “interculturalitat”. En aquest sentit, us proposem aprofundir en el debat sobre: Què entenem per cultura(es) popular(s)? Què implica en l'àmbit material i simbòlic que algunes iniciatives, expressions culturals i religioses protagonitzades per persones migrades i racialitzades siguin, o no, reconegudes dins la categoria “cultura popular”? Quines accions s'estan portant a terme des de diversos espais i iniciatives per trencar amb classificacions jeràrquiques dins l’àmbit cultural de la ciutat?


Activitat dirigida especialment a gestores culturals, artistes i professionals vinculats al món de la cultura i les expressions religioses comunitàries no institucionals.
Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a espaiavinyo@bcn.cat explicant el teu interès i la teva relació amb la temàtica.
Què entenem per cultura(es) popular(s)? Què implica en l'àmbit material i simbòlic que algunes iniciatives, expressions culturals i religioses protagonitzades per persones migrades i racialitzades siguin, o no, reconegudes dins la categoria “cultura popular”? Quines accions s'estan portant a terme des de diversos espais i iniciatives per trencar amb classificacions jeràrquiques dins l’àmbit cultural de la ciutat?


L'Espai Avinyó i Fes! Cultura, amb la col·laboració de l'OAR, proposen un debat en base a les 12 propostes urgents dirigides a les institucions i empreses de l’àmbit cultural.



🗣️ Amb: Fátima Taleb, Mabel Llevat, Lucia Egaña, Khalid Ghali Bada, Sentimiento Cimarrón i Diego Salazar

🎙️ Modera: João França


📆 21 de juny

⏰ de 10.30 h a 13:30 h

📍 Fabra i Coats (C/ de Sant Adrià, 20)




⚠️ Activitat dirigida a gestores culturals, artistes i professionals vinculats a la cultura i les expressions religioses comunitàries no institucionals.






OBS

Developer