Accionar des del #antiracisme és una pràctica desafiadora perquè la modernitat/colonialitat on vivim ha naturalitzat i normalitzat la racialització de cossos, territoris i modes de vida, negant drets i legitimitat vital i d'existencial a la humanitat que no és blanca.
En conseqüència, la supremacia blanca racializadora per a sostenir el procés civilitzatori colonial imposa una violència i opressió estructural que deriva en accions socials, individuals i institucionals denominada racisme.
Per això, assumir-se antiracista és un procés que implica emancipació de tot allò que s'ha naturalitzat des del propi cos, el territori i mode de vida i tenir la pretención de contribuir a la seva abolició. Des de la Red de Migració, volen compartir un espai d'emancipació col·lectiva amb la facilitació de Sara Cuentas, qui aplicarà per primevar vegada, una metodologia participativa innovadora. Recorda: la racialització és una opressió i estigmatització i la seva conseqüència cruenta és el racisme que genera terricidi, genocidi i epistemicidi.
Ser antiracista no és una moda, no és ser solidària, no és només parlar d'això, és qüestionar el sistema que se sosté en està opressió històrica i estructural i negar-se de manera conscient a formar part i beneficiar-se d'aquest.
Aquest 23 de març compartirán una metodologia sentipensante per a accionar des de l'antiracisme.
L'aforament serà limitat i la participació és amb inscripció prèvia en xarxamgd@gmail.com