El fundador i president emèrit del CIEMEN, Aureli Argemí, presenta aquest dimecres 29 de novembre el llibre de les seves memòries, La llavor sembrada, que repassa la seva trajectòria des de la seva infantesa a Sabadell fins al moment actual.
L’acte, que començarà a les set de la tarda a la Sala d’Actes del CIEMEN (C/Rocafort, 242, Barcelona), consistirà en una conversa entre Argemí, el sociòleg Salvador Cardús i la periodista Teresa Carreras sobre aquest llibre, que l’autor ha estat gestant durant gairebé una dècada.
Aureli Argemí (Sabadell, 1936) és història viva de la Catalunya dels segles XX i XXI: des de la seva etapa com a monjo de Montserrat, on va formar part del grup més inquiet i renovador de l’abadia, va acompanyar a l’exili l’abat Escarré i posteriorment va ingressar a la comunitat de Cuixà. En els seus anys italians va fundar el CIEMEN (1974), entitat a favor dels drets de tots els pobles minoritzats, que pròximament celebrarà el seu cinquantè aniversari. Argemí també va impulsar la Crida dels anys vuitanta i va ser un dels fundadors de la Plataforma pel Dret a Decidir, organització que va convocar les primeres manifestacions independentistes de masses, així com de l’Assemblea Nacional Catalana. El seu tarannà li ha permès, també d’exercir d’home pont imprescindible entre diversos sectors de l’independentisme.
La vida d’aquest català universal ha estat dedicada a la defensa de totes les llengües i les nacions sense estat, més enllà de la catalana. L’àmbit internacional és, per tant, un dels que més el defineix. Va cultivar les relacions de la societat civil catalana amb pobles d’arreu del món, començant pels d’Itàlia i França mentre va ser a l’exili (Aosta, Friül, Occitània, Sardenya, Bretanya…) i, ja des de Catalunya, amb molts altres, entre els quals el gallec, el basc, el gal·lès, l’eslovè, l’armeni, el kurd, l’amazic o l’eritreu, tal com relata ell mateix en el llibre.