Una sessió en què, des d’una perspectiva interseccional i antiracista, es posarà consciència a l'impacte que generen les discriminacions.
L’objectiu principal de “L’impacte del racisme i les discriminacions en la salut mental de les persones” és oferir un espai de reflexió personal i col·lectiva sobre els prejudicis interioritzats i inconscients que tenim. A més, analitzarà l’efecte de les vulneracions de drets humans en la salut mental des d’una perspectiva antiracista i interseccional.
La sessió constarà de dos grans blocs de contingut:
El primer, centrat en l’afectació de les discriminacions: es posarà una mirada interseccional en la salut mental; es parlarà de l’afectació del racisme; i dels estats emocionals i psíquics com a conseqüència de les vulneracions de drets: estrès, por, desànim, ràbia, depressió, angoixa, així com dels efectes en el context familiar i laboral.
El segon bloc se centrarà en les possibles respostes en l’acompanyament per part de les professionals que atenen aquests casos. Una de les claus passa per superar la revictimització, l’etnocentrisme i el paternalisme occidentals. També és important treballar els prejudicis que moltes persones tenen integrats, així com eliminar el mite de l’homogeneïtat de les comunitats.
La sessió tindrà lloc el pròxim 16 de novembre a les 15.30 h al Centre de Recursos en Drets Humans (Carrer del Rec, 15). Està enfocada a persones treballadores, activistes o voluntàries que se centrin en l’atenció i suport a persones afectades per discriminacions.
Dia: 16 de novembre
Hora: 15.30 h
Lloc: Carrer del Rec, 15
( inscripcions.crdh@bcn.cat)