Presentem la vint-i-cinquena edició de l’Escola Popular d’Economia (eco)Feminista que es desplaça, per primera vegada, a El Prat de Llobregat!
Les Escoles són espais de formació, intercanvi i enxarxament per a dones i identitats dissidents on, a través de les experiències viscudes, reapropiar-nos de l’economia, dels temps de vida i dels cossos que sostenen la vida. En aquesta ocasió la organitzem de la mà de la Fundació Esperanzah i la Comunalitat d’El Prat i, per tant, aprofundirem en l’Economia Social i Solidària Feminista.
Treballarem al voltant de 7 mòduls temàtics durant 7 setmanes i disseccionarem l’economia capitalista, patriarcal i colonial, i com ens travessa als cossos i territoris a nivell local i global. Donarem valor a allò invisible i polititzarem els malestars, alegries, inquietuds, precarietats i afectes. Les sessions seran presencials, format que ens permetrà cuidar-nos, revisar-nos i fer safareig per capbussar-nos en els feminismes a través de metodologies i llenguatges diversos.
L’Escola Popular d’Economia Feminista (EPEF) d’El Prat tindrà lloc tots els dimecres, de l’18 d’octubre al 13 de desembre de 2023 —excepte l’1 de novembre i el 6 de desembre, que són festius—, de 17:00 a 20:00h, a El Prat de Llobregat.
Les EPEF de CooperAcció són una proposta política feminista de treball per a la transformació, un procés que comença amb l’escola i que trasllada els seus impactes als carrers, als barris i a l’entorn de les persones que hi participen. Les sessions que es construeixen amb metodologies participatives, el joc i l’educació popular, situant al centre les veus, les experiències, els sabers, les preguntes i els dubtes de les participants.
El projecte de les EPEF se sustenta principalment en tres grans mirades: la feminista, l’antiracista i l’ecosocial. Cada un d’aquests tres eixos es vincula a les escoles i travessen els diferents mòduls, des dels continguts propis de la sessió com als materials d’aprofundiment.
Aquests elements que donen forma a les EPEFs són aterrats a cada escola donant diferents resultats, aprenentatges i propostes de transformació. Això és producte de les participants, de les dones, lesbianes, trans, bis i persones no binàries, d’edats, orígens, realitats socials i recorreguts de vida diversos, organitzades o no, amb interès per comprendre l’economia des d’unes coordenades feministes. Així, tot i tenir aquest marc teòric comú, esdevenen eines clau el diàleg, l’escola, el respecte, la creativitat i la curiositat.