L'Espai Avinyó ofereix una variada oferta de xerrades, tallers, itineraris i lectures que conviden a connectar amb la ciutat des de la seva pluralitat d'històries i formes de ser i sentir.
Aquesta temporada la il·lustradora Nadia Hafid ens presenta una imatge festiva plena d’elements per gaudir i reflexionar sobre la vida en comú. Així, doncs, volem compartir amb vosaltres una primavera plena d’iniciatives amb sabers i llenguatges que broten d’una mirada intercultural i de respecte mutu.
Brots des dels barris…
Per continuar reflexionant sobre l’espai públic aquesta primavera, us proposem situar-nos al Call de Barcelona, zona de l’actual barri Gòtic i antic barri jueu, des del qual caminar i resseguir pels seus cal juich la història de la comunitat jueva que hi vivia abans del s. XV.
Amb el podcast itinerant de l’Espai Avinyó, Ressonàncies, caminem per alguns carrers de la Dreta de l’Eixample entre flors i llibres, llibreries i paradetes de roses, en el marc dels preparatius de la diada de Sant Jordi.
Diàlegs on es cultiva…
El Cha Yi (“art del te”) de Formosa (Taiwan), Taiwán Cha Yi (台灣茶藝), pràctiques i sabers que ens conviden a aturar-nos en la seva cerimònia i en els territoris i comunitats de procedència.
A més, una trobada en el marc de la iniciativa independent Festival #AccióMigrant per posar en el centre els drets culturals de persones migrades i de col·lectius racialitzats que formen part de l’ecosistema cultural de la ciutat.
I per acabar, es cultiva un espai sonor en el marc de Balls · Músiques · Resistències on la salsa és la protagonista, un exemple del diàleg entre diàspores, tant en la creació musical con en el ball.
Contrahistòries per…
Crear un espai de debat al voltant del currículum ocult a les escoles, en el marc de Barxiluna برشلونة :(Des)memòria del passat i present islàmic com a complement de la reflexió sobre la història i patrimoni, la museografia i el currículum oficial al voltant del fet islàmic a la ciutat.
Així mateix, per proposar l’experiència situada de No soy tu gitana, un monòleg per desconstruir l’imaginari racista, classista i patriarcal que han patit les dones gitanes i racialitzades a l’Estat espanyol i a la ciutat.
I, finalment, emmarcats en el cicle Museus (Im)possibles, per analitzar el relat històric i patrimonial de Barcelona en relació amb l’expansió catalana per la mar Mediterrània i l’Atlàntic, que deriva en la construcció de l’altre – de cultures àrabs, musulmanes i gitanes-.
Celebrem 12 anys!
El Pla Barcelona Interculturalitat compleix dotze anys promovent polítiques amb una mirada intercultural a Barcelona. Us esperem a la inauguració d’una exposició que reflecteix les seves accions, aprenentatges i reptes, on tindrem un espai d’autoreflexió al voltant del catàleg d’activitats de l’Espai Avinyó per l’alumnat del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.