..... Inici | Ràdio | Recerca

Dia Nacional de la Infància Desapareguda a El Salvador | 29 de març

by 17:58 0 comentaris
Reds solidaridad para la transformacion social




29 de març, Dia Nacional de la Infància Desapareguda a El Salvador.

Al Dia de la Infància Desapareguda, presentem el primer volum de la Col·lecció Memòria “Vius se'ls van emportar, vius els volem” que recull el testimoni de mares que van patir la desaparició forçada dels seus fills i filles en el conflicte armat del Salvador. Es tracta d'una publicació de Reds, en col·laboració amb l'Associació Pro-Cerca de Nenes i Nens Desapareguts d'El Salvador que ha tingut el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). 

 La desaparició forçada de nenes i nens va ser una pràctica sistemàtica durant el conflicte armat (1980-1992) d'El Salvador i va implicar greus violacions als Drets Humans de milers de famílies, deixant moltes ferides obertes que encara no han estat curades. 

Llegir les veus que presentem en aquest quadern és un acte de memòria històrica, així com una reivindicació perquè les víctimes del conflicte armat del Salvador accedeixin a la veritat, la justícia i la reparació i es garanteixi la no repetició de fets com aquests. Per no repetir la història, aquesta no es pot oblidar. Des de fa 16 anys Reds col·labora amb l'Associació Pro-Cerca, en la investigació de casos de desaparició forçada.

El nostre compromís amb totes les víctimes de desaparicions forçades ens ha portat a crear la Col·lecció Memòria que reunirà testimonis de persones que han patit aquest delicte de lesa humanitat a diferents latituds. Els dos primers volums reuneixen les històries de mares que han viscut la desaparició forçada dels fills i filles. Aquests relats, narrats en primera persona, fan especial ressò dels impactes de gènere que té aquest delicte. El segon volum “I si el meu bebè no va morir?”, que es publicarà a principis de maig, reuneix el testimoni de mares de SOS Bebés Robados Catalunya.


---------------------------------------------------------------------------------------------------


En el Día de la Niñez Desaparecida, presentamos el primer volumen de la Colección Memoria “Vivos se los llevaron, vivos los queremos” que recoge el testimonio de madres que sufrieron la desaparición forzada de sus hijos e hijas en el conflicto armado de El Salvador.

Se trata de una publicación de Reds, en colaboración con la Asociación Pro-Búsqueda de Niñas y Niños Desaparecidos de El Salvador que ha contado con el apoyo de la Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

La desaparición forzada de niñas y niños fue una práctica sistemática durante el conflicto armado (1980-1992) de El Salvador e implicó graves violaciones a los Derechos Humanos de miles de familias, dejando muchas heridas abiertas que todavía no han sido sanadas.

Leer las voces que presentamos en este cuaderno es un acto de memoria histórica, así como una reivindicación para que las víctimas del conflicto armado de El Salvador accedan a la verdad, justicia y reparación y se garantice la no repetición de hechos como éstos. Para no repetir la historia, ésta no se puede olvidar.

Desde hace 16 años Reds colabora con la Asociación Pro-Búsqueda, en la investigación de casos de desaparición forzada. Nuestro compromiso con todas las víctimas de desapariciones forzadas nos ha llevado a crear la Colección Memoria que reunirá testimonios de personas que han sufrido este delito de lesa humanidad en diferentes latitudes.

Los dos primeros volúmenes reúnen las historias de madres que han vivido la desaparición forzada de sus hijos e hijas. Estos relatos, narrados en primera persona, hacen especial eco de los impactos de género que tiene este delito. El segundo volumen “¿Y si mi bebé no murió?”, que se publicará a principios de mayo, reúne el testimonio de madres de SOS Bebés Robados Catalunya. 



Llatins

Developer