Noreen Akhterkhan Begum, nascuda al Pakistan, mare de quatre fills, va arribar a Catalunya, a Barcelona, fa 22 anys, i en fa 10 que viu al barri de Nou Barris, malgrat que abans va estar-se a l'Hospitalet durant 11 anys. És membre del Consell escolar de l'Escola el Turó. Serà una de les participants a l'activitat organitzada per l'Espai Avinyó de l'Ajuntament de Barcelona el proper 23 de febrer del 2023, emmarcada al Dia Internacional de les llengües maternes.
Naila Jabeen Hussain Bibi, nascuda al Pakistan. Actualment viu a Barcelona, on acaba d'acabar el batxillerat i estudia un cicle d'informàtica.
Noreen i Naila són dues persones molt actives al barri del Turó de la Peira. Amb elles ens ajuntem al Casal de barri La Cosa Nostra per parlar sobre la seva trajectòria al barri i les iniciatives sorgides des de la pròpia comunitat pakistanesa.
El proper 23 de febrer del 2023, Noreen participaràs a l'activitat organitzada per l'Espai Avinyó ‘21F | اردو: Plurilingüisme en el context escolar', emmarcada al Dia Internacional de les llengües maternes.
___
Noreen Akhterkhan Begum, nacida en Pakistán, madre de cuatro hijos, llegó a Barcelona hace 22 años, y hace 10, que vive en Nou Barris, antes vivió en Hospitalet durante 11 años. Es miembro del Consell escolar de la Escuela el Turó. Será una de las participantes en la actividad organizada por el Espai Avinyó el próximo 23 de febrero, enmarcada en el Día Internacional de las lenguas maternas.
Naila Jabeen Hussain Bibi, nacida en Pakistán. Actualmente, vive en Barcelona, donde acaba de terminar el bachillerato y está estudiando un ciclo de informática.
Noreen y Naila son dos personas muy activas en el barrio del Turó de la Peira. Con ellas nos juntamos en el Casal de barri La Cosa Nostra para hablar sobre su trayectoria en el barrio y las iniciativas surgidas desde la propia comunidad pakistaní.
El próximo 23 de febrero, Noreen participarás en la actividad organizada por el Espai Avinyó ‘21F | اردو: Plurilingüismo en el contexto escolar’, enmarcada en el Día Internacional de las lenguas maternas. Una mesa redonda en la que se propone hacer un pequeño zoom en el urdu. En la escuela Turó hay clases extraescolares de árabe y urdu para los niños. ¿De dónde surgió hacer las clases de urdu? ¿Conocíais otras iniciativas?