..... Inici | Ràdio | Recerca

Museus (Im)possibles | Razas, pueblos, culturas | Museu Etnològic i de Cultures del Món | 24 nov.

by 17:32 0 comentaris


La història de l’actual Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC) té el seu origen al segle XX, amb la creació de dos museus independents: el Museu d’Indústries i Arts Populars (1942) i el Museu Etnològic i Colonial (1949). Aquests dos museus van tenir un paper cabdal en l’estudi i dinamització de la disciplina etnològica. Actualment, el seu objectiu és posar a l’abast del públic una selecció patrimonial de peces de diverses cultures d’Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica, de titularitat pública i privada.

L'espai Avinyó proposa visitar i analitzar, des d’un altre lloc, l'exposició permanent del MUEC i continuar reflexionant al voltant de les qüestions que s’han anat proposant en la primera, segona i tercera sessió del cicle Museus (Im)possibles. 

En aquesta edició, interessa especialment posar sobre la taula, la reflexió sobre què entenem i què posem (o no) sota les categories “raça”, “pobles”, “cultures” i com això pot influir el relat que acompanya un espai museogràfic. Tenint en compte la història dels objectes que componen una col·lecció, quines possibilitats hi ha de posar context, reinterpretar, intervenir i proposar narratives que trenquin amb l’imaginari occidental del “descobriment”?

El cicle "Museus (Im)possibles” pretén generar diferents espais pedagògics i de reflexió en clau intercultural entre artistes, professionals i personal tècnic vinculat amb la creació artística i gestió cultural de la ciutat, amb l’objectiu de repensar i ampliar, conjuntament, la mirada en relació amb els imaginaris occidentals sobre la diversitat cultural presents en les propostes expositives que ofereixen, sales, centres culturals, equipaments de proximitat i museus de la ciutat.

+ informació

.

OBS

Developer