Presentació dels resultats d’un procés de dos anys realitzat amb el Col·lectiu antiracista AICE, un grup de cinc joves amb bagatges migratoris i contextos culturals diversos que van fer la seva escolarització al sistema educatiu català. Les seves experiències i debats amb relació als reptes i possibilitats d'assolir una educació veritablement intercultural al sistema educatiu, van ser les qüestions centrals que s’han abordat durant tot el procés.
Convidem alhora, a joves i adults, així com professionals de l’àmbit de l’educació formal, preocupats per treballar les prioritats i els reptes de com incorporar la perspectiva intercultural a l’àmbit escolar per tal de combatre les situacions de discriminació i racisme a les nostres escoles.
Ponents:
Col·lectiu Antiracista AICE: Anàlisi, Investigació i Creació en Educació:
Swarup Bhowmik: estudiant de Biologia Ambiental a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Michelle Wiles Linares: politòloga especialitzada en cultura de pau, actualment treballant en la cooperació descentralitzada local.
Isaac Heredia: actualment cursant el Grau d'Educació Primària a la UB i treballant com a Promotor escolar en un projecte de Promoció i Èxit educatiu dins la comunitat gitana per al Consorci d'Educació de Barcelona. Membre de la junta de Rromane Siklovne, entitat de Joves Estudiants Gitanos del Bon Pastor.
Cris Zhang Yu: investigadora predoctoral en Psicologia de l’Educació, coimpulsora de Catàrsia.
Fàtima Aatar: Antropòloga Social i Cultural. Investiga temes d'educació, colonialitat i poder.
Dinamitza:
Ainhoa Nadia Douhaibi Arrazola
Dia: dimecres 30 de juny
Hora: 17 h
Lloc: CCCB (c. Montalegre, 5. Aula 1)
Inscripcions: espaisinterculturals@bcn.cat