Élite és una sèrie de factoria espanyola distribuïda per Netflix en més de 190 països d’arreu del món amb molt d'èxit. Narra la vida d'un grup d’estudiants d'un exclusiu col·legi privat, al qual arriben dos nois i una noia de famílies de classe obrera, fet que desencadena diverses trames carregades de conflictes de classe, racials i de gènere, entre d’altres.
Des de l'Espai Avinyó analitzaran en clau intercultural aquesta sèrie per fer-se preguntes amb relació a com s’han construït els i les personatges, els conflictes i les situacions que envolten la seva realitat. També ens preguntaran sobre els límits o reptes de la presència, representació i visibilitat d’actrius, actors i comunitats racialitzades dins les produccions audiovisuals.
El cicle ‘Sèries a debat’, té l'objectiu d'analitzar sèries amb molt d'èxit i difusió dins la cultura popular contemporània. Quins temes i com es representa la diversitat cultural, ètnica i racial en les sèries? Quins problemes trobem a l'hora de trencar imaginaris estigmatitzats, exotitzants i racistes en les grans produccions audiovisuals? Com podem detectar-los? Quines sèries recomanem i quines no?
Ponents:
Hajar Menssouri: treballadora social i membre de l'associació mares contra el racisme.
Kenza Benzidan: tallerista en diversitat sexual i de gènere i en la prevenció de violències en l'àmbit escolar.
Dinamitza:
New Voices New Futures: col·lectiu de creadores afro que s'han unit per a la producció, la distribució i el suport a projectes audiovisuals de cineastes afrodiaspòrics.
Col·labora:
GENI – Grup de Recerca en Gènere, Identitat i Diversitat - Universitat de Barcelona
Dia: dijous 3 de juny
Hora: 18 h
Lloc: Sala Jane Addams, Facultat de Geografia i Història UB (Carrer de Montalegre, 6)
Inscripcions: espaisinterculturals@bcn.cat