En aquesta sessió, l’historiador Gustau Nerín, la investigadora Anyely Marín Cisneros i l’antropòleg Andrés Antebi debatran sobre la memòria del passat colonial espanyol i el paper qui hi va tenir Catalunya, moderats per la historiadora de l’arquitectura Laida Memba.
En els darrers anys, l’interès per la memòria colonial s’ha incrementat notablement. A la recerca acadèmica s’afegeixen iniciatives culturals, institucionals, artístiques i d’acció ciutadana amb l’objectiu de donar a conèixer millor un passat que encara avui està envoltat de silencis. La incorporació de les veus que sorgeixen de les diàspores de països que havien estat colonitzats ha dinamitzat un debat cabdal per tal d'entendre millor el nostre passat i el seu impacte en el present. En un moment en què arreu d’Europa es qüestionen els passats colonials respectius, què s’ha fet per recuperar la memòria del colonialisme espanyol i del paper que hi va tenir Catalunya? Quins nous projectes es treballen avui des de la recerca i la creació per a avançar en aquest terreny?
Modera: Laida Memba Ikuga
Participants: Gustau Nerín i Abad, Anyely Marín Cisneros, Andrés Antebi Arnó
Aquesta activitat forma part de: William Kentridge, La cicatriu colonial
DATA I HORARIEl 19 de febrer del 2021
18.00-19.30
Preus 3 € Gratuït - Amics del CCCB, aturats, carnet de docent de la Generalitat, jubilats amb la Targeta Rosa. Aforament limitat segons la normativa sanitària vigent. Recomanem comprar l'entrada prèviament en línia.