FADWA és una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan. Escrita a dues mans per Mar Casas i Clara Garcés, s’inspira en la trajectòria vital de l’ escriptora per explicar la situació emocional del poble palestí, mostrant tota la riquesa cultural i de resistència, que existeix i persisteix, ben viva, en els territoris ocupats. Dues actrius emprenen un viatge pels pobles palestins i descobreixen no només el sentit profund de la poesia de Tuqan, sinó també l’existència d’una forta xarxa de resistència cultural que les inspira per a la creació d’aquesta obra.
Qui és Fadwa Tuqan?
Fadwa Tuqan (Nablus ,1917 – Nablus, 2003) va ser coneguda en el món àrab com “la Poetessa de Palestina”, ja que va ser una de les poques veus femenines en la poesia, utilitzant aquesta com a eina de resistència. Va escriure primer poesia tradicional, però amb el pas del temps es va convertir en una de les pioneres en l’ús del vers lliure de la poesia àrab.
En els seus primers escrits parla de la seva lluita personal com a dona en la societat àrab. A partir del 1967, amb l’ocupació dels territoris palestins després de la Guerra dels Sis Dies, la seva obra es va decantar sobretot per la poesia patriòticanacionalista des d’una perspectiva reivindicativa. El seu treball va ser reconegut amb diversos premis internacionals.
FITXA TÈCNICA
Dramatúrgia, direcció i interpretació: Mar Casas i Clara Garcés
Mirada externa: Lali Álvarez, Violeta Antò, Magda Puig i Carla Rabell
Traducció poemes: Paula Alba, Mar Casas i Clara Garcés
Espai escènic: Mar Casas, Clara Garcés i Sara Bertran
Suport tècnic: Pau Matas
Arranjament musical: Glòria Garcés
Disseny d’il·luminació i espai sonor: Xavi Gardés
Coordinació: Carla Rabell i Tere Palop
Producció: Associació Catalana per la Pau
Palestina Batega
La peça teatral s’emmarca dintre de la campanya Palestina Batega, una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya, mitjançant les seves expressions culturals més populars.
L’activitat s’emmarca dins de Ciutat Oberta: Biennal de Pensament, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona.
FUNCIONS:
Dimarts 13 d’octubre a les 19:30h
L’activitat és gratuïta
Durada: 55 minuts
+ informació: www.acpau.org/fadwa