El proper mes d’octubre, Espai Societat Oberta, acull el seminari Història Global del Sud. Una formació pensada per a activistes, entitats i moviments socials, professionals d’acadèmia i estudiants universitaris amb motivació per les teories qüestionadores. En aquest sentit, és un seminari enfocat a combatre els discursos i les pràctiques racistes, la mirada eurocentrista, occidentalista i la islamofòbia.
Així mateix, en el seminari es revisaran els marcs que construeixen la nostra memòria i intentarem entendre com funcionen la política, la democràcia i les formes de discriminació en el món modern. Des de les entitats organitzadores i l’Espai Societat Oberta volem posar en comú qüestions fonamentals per a la consecució d’un món menys autoritari, més democràtic i intercultural.
El seminari s’estructura en tres sessions de 2h cadascuna:
Sessió 1 (15 d’octubre): Sistemes mundials moderns/colonials, la unitat d’anàlisi i la qüestió dels sistemes socials.
Sessió 2 (22 d’octubre): 1492 un paradigma.
Sessió 3 (29 d’octubre): Història global, reorientant la colonialitat.
Aquest seminari està organitzat pel Centre d'Estudis Interepistèmic Catalunya – Amèrica Llatina (CEICAL) en col·laboració amb l'Associació Intercultural Llatins per Catalunya i l’Agència de Comunicació Intercultural Itacat.
La formació dirigida per José Romero Losacco, activista descolonial, membre de l'Espai la Tregua – Migració i Art (MiA-Barcelona), investigador del CEICAL.
Les inscripcions són gratuïtes i es fan a través del correu formacion@espailatregua.com