..... Inici | Ràdio | Recerca

Trobades entorn del viure gitano a la Fundació Antoni Tàpies

by 12:01 0 comentaris

25, 26 i 27 d'octubre, i 3 de novembre del 2016. 
Fundació Antoni Tàpies, Barcelona

De fet, el que ja està foradat és la terra, i són els homes els qui s'obstinen a aplanar-la i maltractant-la anorreen els seus possibles refugis.

Trobades entorn del viure gitano: gènere, memòria, economia, llocs.

De fet, el que està foradat és la terra és un programa de trobades entorn del viure gitano, amb la implicació d'activistes, investigadors, documentalistes i artistes que treballaran de manera oberta al soterrani de la Fundació Antoni Tàpies al voltant de la realitat del gènere, la vivenda i els assentaments, les formes de recollir memòria i les economies del treball gitano.

Aquest projecte se situa en els intervals de la programació expositiva de la Fundació Antoni Tàpies, ocupa un espai i un temps fora del que és previsible. Si cal anomenar-lo d'alguna manera podria ser l'anti-muséeimaginat per Achille Mbembe, el qual suggereix que seria el lloc indicat per pensar la insatisfacció que produeixen les representacions que intenten ser crítiques amb el nostre passat colonial. L'ocupació temporal de les galeries subterrànies de la Fundació Antoni Tàpies constitueix l'abric que ens permet pensar sense la urgència de produir altres representacions igualment deficients i injustes sobre problemes que requeririen diversos intents.

Programa de trobades

- Dimarts 25 d'octubre, de les 16.00 a les 18.00 h: gènere i sexualitat
Amb la participació de Rodrigo Andrés (professor d'estudis anglesos de la UB), Pablo Cáceres (tècnic de recerca de la UB), María Carrasco (activista en organitzacions romanís), Demetrio Gómez (activista en organitzacions romanís), Nieves Ibeas (professora d'estudis francesos de la Universitat de Saragossa), Adina Mocanu (investigadora doctoral de la UB) i Iñaki Vázquez (activista en organitzacions romanís)

- Dimecres 26 d'octubre, de les 16.00 a les 18.00 h: memòria, història i arxiu
Amb la participació d'Eva Cruells (documentalista), Veus Gitanes / Romane Glasura (associació de dones romanís) i Marta Segarra (professora d'estudis de gènere del CNRS, París, i de la UB, Barcelona)

- Dijous 27 d'octubre, de les 16 a les 18 h: habitatge, assentaments i economies del treball
Amb la participació de Joana Masó (professora d'estudis francesos de la UB), Alejandra Riera (artista) i Pedro G. Romero (artista)

- Dijous 3 de novembre, a les 19.00 h: democràcia sexual, biopolítica i la qüestió Rom
Conferència d'Éric Fassin, activista, professor de ciència política i estudis de gènere a la Université de Paris 8, coautor del llibre Roms et riverains. Une politique municipale de la race.

Programa realitzat en col·laboració amb el Centre de Recerca Teoria, gènere, sexualitat (ADHUC) i el projecte d'investigació Noves visions de la comunitat / Noves identitats, híbrides i sexualitzades FFI2014-53047-R (Universitat de Barcelona).


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona
http://fundaciotapies.org


#conferències #museus #barcelona #agenda #cursos #catalunya 

OBS

Developer