..... Inici | Ràdio | Recerca

Cicle “Què passa al món?” El futur del procés de pau a Colòmbia després de les eleccions

by 17:09 0 comentaris

El procés de pau per posar fi al conflicte armat més antic d'Amèrica del Sud ha estat l'arriscada aposta personal de l'actual mandat presidencial de Juan Manuel Santos a Colòmbia. Després de 50 anys d'enfrontament, i de nombrosos intents de fer les paus, les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i el Govern establiren un Acord Marc amb sis punts i endegaren negociacions a l'Havana per pactar les bases per a la construcció d'una pau duradora. Abans de la primera volta de les presidencials existia acord, amb alguns serrells, sobre tres punts.
 
El procés de pau ha estat l'eix de la campanya electoral presidencial, que, en la segona volta enfronta l'actual president Juan Manuel Santos amb el candidat de l'anterior president, l'uribista Oscar Iván Zuluaga, que renega de les negociacions. El pròxim 15 de juny els colombians hauran de decidir entre dos candidats amb visions oposades sobre com s'ha de resoldre el conflicte: fent la guerra o negociant la pau. Després dels comicis l'ICIP i el CIDOB organitzen un acte conjunt per analitzar les conseqüències dels resultats electorals en el futur del procés de pau.
 
Participaran en el diàleg: Farid Samir Benavides Vanegas, professor de la Universitat dels Andes i Rafael Grasa, president de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i professor de la UAB, moderats per Anna Ayuso, investigadora principal del CIDOB.
 
 Per confirmar l'assitència, punxa aquí
18 de juny de 2014. 18 hrs. CIDOB, sala Jordi Maragall, Elisabets, 12, 08001 Barcelona
Organitza: CIDOB i l'Insititut català internacional per la Pau (ICIP)
 
 
-----------
 
 
Ciclo ¿Qué pasa en el mundo? El futuro del proceso de paz en Colombia tras las elecciones
 
 
El proceso de Paz para acabar la con la guerrilla más antigua de América del Sur ha sido la arriesgada apuesta personal del primer mandato presidencial de Juan Manuel Santos en Colombia. Tras 50 años de enfrentamiento, y de numerosos intentos de pactar la paz, las Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) y el gobierno establecieron un Acuerdo Marco con seis puntos e iniciaron las negociacions en La Habana para pactar las bases para la construcción de una paz duradera. Antes de la primera vuelta de las presidenciales existia acuerdo, con algunos flecos, sobre tres puntos.
 
El proceso de paz ha sido el eje de la campaña electoral que, en la segunda vuelta de la votación para la presidencia, enfrenta al actual presidente Juan Manuel Santos, con el candidato del anterior presidente, el uribista Oscar Iván Zuluaga que reniega de las negociaciones. El próximo 15 de junio los colombianos tendrán que decidir entre dos candidatos con visiones opuestas de cómo debe resolverse el conflicto: haciendo la guerra o negociando la paz. Tras los comicios el ICIP y CIDOB organizan un acto conjunto para analizar las consecuencias de los resultados electorales en el futuro del proceso de paz.
 
Participaran en el diálogo: Farid Samir Benavides Vanegas, profesor de la Universidad de los Andes y Rafael Grasa, presidente del Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) y profesor de la UAB, moderados por Anna Ayuso, investigadora principal del CIDOB.
 
 
Para confirmar la asistencia, pinchar aqui
 
18 de junio de 2014. 18 hrs. CIDOB, sala Jordi Maragall, Elisabets, 12, 08001 Barcelona
 
Organiza: CIDOB y Insititut Català Internacional per la Pau (ICIP)


redacció

Developer