Davant l'augment del racisme i la xenofòbia a Catalunya és necessari unir esforços i desenvolupar, des de els diversos àmbits de la societat, projectes encaminats a la comprensió i sensibilització entorn al fenomen migratori.
Emmigrar no és fàcil. El canvi de costums, cultura i l’idioma, sovint, es converteixen en murs difícils de saltar. D’aquest fet en parla l’obra ‘Cartas de las golondrinas’.
Mitjançant la correspondència que van tenir aquests immigrants amb la seva gent al llarg del s.XX, l’obra repassa les motivacions i les vicissituds de tots ells, i els compara amb la història dels immigrants que arriben al nostre país.
Són relats personals sobre el descobriment d’un nou país, la il·lusió, la lluita, però també de la nostàlgia, la separació i la soledat. Relats que es repeteixen al llarg de la història en una banda o altra del món.
L’obra, que es representarà al Teatre Tantarantana del 25 al 28 d’agost, s’inclou en el II Cicle Complicitats en Xarxa. Enguany, el cicle –que va arrancar el 18 d’agost amb la ja estrenada ‘La cantant calba’– arriba a la segona edició i permetrà presentar tres espectacles més: ‘Cartas de las golondrinas’ (del 25 al 28 d’agost), ‘Mejorcita de lo mío’ (de l’1 al 4 de setembre) i ‘Últimos días de una puta libertaria’(del 8 a l’11 de setembre).
L’objectiu del cicle és presentar a Barcelona obres d’arreu d’Espanya i fomentar la relació amb les sales de teatre alternatives de fora de Catalunya.