Joves que han acabat l’educació secundària obligatòria amb èxit i que han arribat o arribaran més enllà, que superaran cicles formatius i carreres universitàries. Tots ells han format i formen part dels projectes de la Fundació Privada Pere Closa.
La situació escolar i educativa dels gitanos i les gitanes continua sent difícil, i els obstacles creixen en proporció a l’augment del nivell educatiu. Els joves gitanos que acaben l’ESO amb èxit i decideixen continuar la formació postobligatòria saben que no ho tindran fàcil, que els reptes seran més grans que per a qualsevol jove de la seva edat. La incomprensió per part del seu entorn més pròxim, el desconeixement dels seus iguals a les aules i la solitud poden ser esculls de vegades infranquejables per als estudiants d’ètnia gitana.
Per això, per intentar pal·liar aquestes problemàtiques i transformar-les en processos de canvi, l’objectiu principal d’aquesta publicació és donar a conèixer els joves gitanos i gitanes que sí que estudien i que sí que promocionen, és a dir, posar-los cara i ulls. Des de la Fundació Privada Pere Closa, en apostar per la normalització educativa volem donar veu a les nostres joves generacions de gitanos i convertir-les en sons que trenquin, amb les seves bones vibracions, els vidres opacs de l’estereotipatge.