..... Inici | Ràdio | Recerca

Més de 400 mestres i 120 ponents participen a les XIV Jornades de Llengües Estrangeres a Lleida

by 0:03 0 comentaris
Les jornades s’organitzen sota el lema “L’educació multilingüe: un repte per al professorat”. L’objectiu és compartir experiències i afavorir l’aprenentatge de llengües estrangeres entre els docents. Les inaugurarà el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés.
Les XIV Jornades de Llengües Estrangeres, sota el lema “L’educació multilingüe: un repte per al professorat”, aplegaran més de 400 mestres de 31 comarques de Catalunya i un total de 120 ponents. Aquestes jornades, que es duran a terme els dies 28, 29 i 30 d’abril a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Lleida, les inaugurarà el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés.
D’acord amb el seu lema, enguany les jornades tenen en compte el context social multiètnic que es viu a les nostres aules i que comporta una realitat plurilingüe. Per això, van adreçades tant al professorat de llengua estrangera i al que imparteix continguts d’altres matèries en llengua estrangera, com a tot el professorat en general.
Aquesta activitat formativa, amb un total de 93 ponències, vol ser l’espai de trobada d’ensenyants d’arreu, especialitzats en l’àmbit de llengües o disposats a afavorir l’aprenentatge de nombroses matèries escolars en altres idiomes, de compartir experiències i coneixements, d’aprendre i opinar.
Així doncs, les sessions pretenen ser una eina útil amb l’objectiu de millorar la tasca docent a través d’elements transmissius, interactius, divulgadors i lúdics i amb un escenari expositiu de recursos i materials didàctics.
La temàtica d’aquestes jornades, que se celebren amb caràcter bianual, gira entorn a tres eixos principals: la col·laboració d’àrees lingüístiques i no lingüístiques, les llengües de la nova ciutadania, i l’aportació didàctica i tecnològica als aprenentatges lingüístics específics. Pel que fa als blocs de contingut, són els següents: marc teòric transversal i específic, laboratori de pràctiques (centres PELE, eduCAT 1x1 i altres), tastet de llengües i tallers de conversa, formació permanent i recursos compartits, i actes lúdics i de projecció.
Els docents inscrits són inspectors educatius, mestres, professorat d'ensenyament secundari i adults, alumnes del Màster d'estudis en Llengua Anglesa de la Universitat de Lleida i professorat no actiu. Respecte als 120 ponents, que realitzaran 93 ponències, pertanyen al món universitari - especialment de la Universitat de Lleida -, al no universitari, i al món de les entitats de recerca i editorials. També hi col·laboren 5 institucions culturals de d’altres països.
Aquestes jornades les ha organitzat la Subdirecció General de Formació i Desenvolupament del Personal Docent i els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament. A més, cal destacar que es tracta de les jornades més antigues de Catalunya en l’àmbit de Llengües Estrangeres que continuen vigents a l’actualitat.

redacció

Developer