..... Inici | Ràdio | Recerca

Veu Pròpia: els nous parlants a favor de la llengua

by 9:48 0 comentaris
Molt abans que el Govern de Catalunya assegurés que el català ha de ser la llengua d'acollida de la immigració, molt abans que l'enquesta publicada pel CEO, que mostrava que la meitat dels catalans considera que la immigració és "excessiva", es van reunir uns estrangers amb uns catalans per fer Veu Pròpia.

La integren persones de tota mena (homes i dones, joves i grans) amb un tret comú: no tenen el català/valencià com a primera llengua, però l'han adoptat com a llengua habitual. Treballen per la presència pública dels nous parlants, per ajudar les persones que estan adoptant el català/valencià, i per aconseguir el benestar de la nostra llengua comuna. Veu Pròpia és independent dels partits polítics.


Avui, en el programa Som a Ítaca (94.2FM Barcelona i 94.4FM Baix Llobregat) parlarem dels objectius de Veu Propia i de la seva principal característica: ser una plataforma d'expressió dels nous parlants, és a dir, d'aquelles persones que no tenen el català/valencià com a llengua materna però que l'han adoptat com a llengua habitual, de donar suport a les persones que estan adoptant el català/valencià o s'ho estan plantejant, i proporcionar-los un primer àmbit social d'ús de la llengua, de fer campanya a favor de la nostra llengua i cultura des del punt de vista dels nous parlants.

Amb tot això, el projecte Veu Propia aspira a fer del català/valencià una garantia fonamental de cohesió social per a tothom, sense distinció d'origen ni de qualsevol altra condició o circumstància personal o social.
Vindran al programa dos dels fundardor del projecte, el sr. Flávio Silva, un fuster brasiler de 35 anys, que viu a Catalunya fa sis anys i la sra. Francis Judith Centeno Melgara, una cartera i esdtudiant d'Administació d'Empreses amb turisme, nicaragüenca de 27 anys, que viu a Catalunya desde cap d´any del 2004. El Flávio i la Judit ens explicaran el funcionament democràtic de Veu Pròpia, que és una organització composta de grups que duen a terme les seves activitats en l'àmbit local.
Més informació al web de Veu Pròpia, traduït a 11 idiomes.

*Som a Itaca, programa d'interculturalitat de Som Ràdio. Cada dissabte, de 18 a 21 hores.

redacció

Developer