Desenes de persones van resultar ferides, algunes de gravetat, diumenge a Casablanca, després que la policia intentà d'entrar a la seu del Marroc del PSU, on els manifestants s'havien refugiat. Després de la dispersió per la força d'una manifestació pacífica per exigir reformes polítiques, desenes de manifestants es van refugiar dins la seu del Partit Socialista Unificat (PSU), de l'oposició d'esquerres. A la tarda, la policia intentà l'assalt, però no ho va aconseguir per la resistència dels manifestants.
Nombrosos testimonis, entre ells diversos periodistes, inclòs un corresponsal de l'AFP, van veure desenes de persones ferides, algunes de gravetat: "Vaig veure una dona embarassada i les nenes salvatgement colpejades per la policia. Va ser una violència poc comú", va dir Hassan Hamdani del setmanari independent Tel Quel, present durant l'assalt.
"Va ser una reunió del buró polític que es preparava per emetre una declaració recolzant fermament el discurs real del dimecres, quan la policia va intentar trencar el setge", va dir Mohammad Bouaziz, historiador i un líder de la PSU. "És el prefecte de Casablanca qui va donar l'ordre. Considero aquest acte com un greu error polític i un acte realitzat en un primer moment contra el Rei Mohammed VI, que va prometre un enfortiment de les llibertats individuals", va dir M. Bouaziz.
Un centenar de persones, sobretot del moviment islamista Justícia i Caritat, van ser dispersades a Casablanca també el diumenge al matí per la policia que els va impedir la celebració d'una reunió per a la reforma política. Els testimonis van ser reportats a continuació i els ferits en primer lloc: "Hi havia una dotzena de ferits, entre ells un periodista del diari Al Ahdath Maghribia (àrab) a la dispersió dels manifestants per la força". Un altre testimoni: "Quatre membres de les forces de seguretat van resultar ferits pels manifestants". Prohibit però tolerat per les autoritats, Justícia i Caritat és un dels més grans moviments del Marroc.
La Plaça Mohammed V, on la majoria dels esdeveniments tenen lloc, va ser acordonada completament per la policia, que impedeix sistemàticament als manifestants i vianants accedir-hi. El Rei Mohammed VI va anunciar el dimecres importants reformes democràtiques, entre elles anar cap a un enfortiment dels poders del Primer Ministre i la "expansió de les llibertats individuals". La premsa marroquina va aclamar el divendres les reformes, que va qualificar de "històriques", però va posar en dubte el futur d'alguns familiars dels sobirans. L'anunci de les reformes també va ser ben rebut a l'exterior dels Estats Units i la Unió Europea en particular. /Font