La manifestació convocada per diversos partits d'oposició i organitzacions socials per al proper dissabte, 12 de febrer, a Alger ha estat oficialment prohibida aquest dilluns pel Govern provincial de la capital. La marxa d'Alger, igual que altres desenes convocades per al proper dissabte en diverses ciutats del país, ha estat convocada per la denominada Coordinadora Nacional per la Democràcia i el Canvi (CNDC) en demanda d'un canvi en el règim i l'aixecament de les restriccions a les llibertats. A les xarxes socials d'internet s'han multiplicat les crides en els últims dies per assistir a aquestes manifestacions de dissabte, la eventual prohibició ha aixecat la polèmica al país.
En el seu comunicat, la prefectura d'Alger (Govern civil), davant la qual els organitzadors havien demanat el permís per a la manifestació, assenyala que la decisió de prohibir la protesta s'ha adoptat "en aplicació dels textos reglamentaris en vigor". La prefectura ofereix però la possibilitat als organitzadors de celebrar una reunió a l'interior d'una sala de la capital i es mostra disposada a posar a disposició dels manifestants la cúpula del Complex Olímpic d'Alger, amb capacitat per a 10.000 persones.
Manifestacions prohibides des de 200.
Les manifestacions i concentracions al carrer són prohibits en Alger des de juny de 2001, quan una marxa sobre la capital de militants berbers de la regió de Cabília, es va saldar amb dos morts entre els manifestants i desenes de ferits. Malgrat la prohibició de la protesta de dissabte, els seus organitzadors han recalcat ja en diverses ocasions que pensen mantenir la convocatòria, tant a Alger com en altres ciutats.
El passat 22 de gener el partit opositor de la Reagrupació per la Cultura i la Democràcia (RCD) va intentar organitzar una manifestació a la capital amb semblants reivindicacions però aquesta protesta va ser impedida violentament per les forces policials, que van tallar a més els accessos a la capital des de la Cabília. El passat dijous el president algerià, Abdelaziz Buteflkia, va anunciar que l'estat d'excepció, en vigor al país des de fa 19 anys, s'aixecaria en un futur molt proper. No obstant això, partits com el RCD qualificar l'anunci de Bouteflika de "distracció i maniobra perillosa" per tal d'intentar impedir "el canvi democràtic pacífic que reclama Algèria des de 1962". /Font