Shakira s'ha posat a la butxaca les més de 18.000 persones que van omplir aquest dimecres el Palau Sant Jordi amb el seu ritme i el seu impecable català que, segons la rumorologia, li podria haver ensenyat el seu bon amic (o alguna cosa més) Gerard Piqué. La colombiana va començar el concert amb un "Bona nit, Barcelona" i es va acomiadar amb un "Visca Catalunya" que van fer embogir el públic. Enmig, molt de ritme, color, moviment de malucs i, és clar, molt de 'waka, waka' que van enamorar el Sant Jordi.
"Sóc molt feliç de ser aquí" és una de les moltes de les frases que ha dit Shakira en català, després de recordar que ella és "gairebé catalana", ja que la seva família prové de Ripoll. La colombiana ha buscat en tot moment la complicitat del públic barceloní i ho ha aconseguit amb un xou ple fe ritme en què no ha faltat el seu característic moviment de malucs, que ha desfermat l'eufòria del públic.
La de Barranquilla ha cantat tant els seus grans èxits com els temes del seu recent treball 'Sale el Sol', entre els quals destaquen l'arxiconegut himne del Mundial de Sud-Àfrica, el 'Waka waka', que ha tancat el concert, i el tema 'Loca', el vídeoclip del qual es va gravar a Barcelona.
Abans del concert, a la tarda, Shakira ha aprofitat la visita a Barcelona per mostrar la seva satisfacció per haver estat escollida 'bombolla de Freixenet' i protagonitzar l'anunci de la coneguda marca de cava català, que s'estrenarà el proper 9 de desembre. "Aquest any brindem perquè surti el sol més brillant que mai. El millor està per arribar. Bon Nadal", assegura la cantant en aquest brindis rodat dissabte passat a Barcelona.
"Per a mi ha estat un plaer invertir el meu temps en aquest rodatge", ha insistit la cantant, que serà solidari, I és que els 500.000 dòlars que rebrà es destinaran a finançar un col·legi a Haití (Port-au-Prince) i un altre a Colòmbia (Cartagena) en benefici de la Fundació Pies Descalzos, creada per ella als 18 anys per a nens desplaçats i en estat d'extrema pobresa.
Amb aquest anunci, la firma Freixenet fa un pas més enllà a les seves campanyes publicitàries nadalenques amb una manera de comunicar diferent, basada més en la solidaritat i en la política de l'esforç que en el glamur de grans personatges de la gran pantalla, com ha vingut fent durant dècades./ Font